- en del af Odsherred Kommune
Praktisk info
Praktisk Info

En oversigt over alle de praktiske oplysninger, som er relevante for dig som forælder.

Gældende for alle dagtilbud

Selvom alle børnehaver i Odsherred Kommune er forskellige, er der alligevel en del, der gælder for os alle. Det kan du læse mere om, på Odsherred Kommunes hjemmeside:

​Lige meget hvor stor man er, kan det være svært at sige farvel til mor og far, derfor er det vigtigt at sørge for at en af personalet har set at i er kommet. Nogle forældre har tid til at lege først, andre har travlt og vil gerne af sted med det samme, giv et vink til de voksne, når I gerne vil vinke farvel. Vi vil meget gerne hjælpe med at vinke, trøste og give kram hvis det er svært. Det er en god idé at aflevere barnet til en voksen som sidder ned. Det er rigtig hårdt for ryggen at stå op med børnene i favnen. (vi vil gerne holde i mange år)

Baderegler

Vi bader ikke med børnene, men sopper nede ved fjorden. Ude i haven leger vi vandkamp når temperaturen stiger. Børnene har altid badetøj på.

Bleer

I skal ikke betale for bleer. Vi har gratis bleer til alle blebørn. Bleerne er Svanemærket.

Bestyrelse

Bestyrelsen i Skovinstitutionen, består af 4 forældrerepræsentanter, 2 fra hver afdeling og 2 personalerepræsntanter, en fra hver afdeling og ledelsen. Bestyrelsen arbejder på at se de 2 afdelinger, som en fælles enhed, hvor vi alle kan udvikle og hjælpe hinanden. Bestyrelsen arbejder sammen med de øvrige dagtilbuds bestyrelser.

Bibliotek

Skovinstitutionen  får leveret kasser med bøger i, som børnene gerne må låne med hjem. Bøgerne bliver udskiftet med nye bøger engang i kvatalet.

Bålmad 

Bålmad har vi som aktivitet, hvor børnene er med til madlavningen (snitte grønsager, skære kød, rense fisk osv.) At være deltagende i madlavningen gør ofte, at børnene godt tør smage på andre ting end de ellers vil derhjemme. Også denne dag skal børnene have madpakker med, som spises ved frugttid.

Eftermiddagsmad

Da blodsukkeret skal holdes stabilt i løbet af dagen, bliver børnene tilbudt lidt formiddagsmad og eftermiddagsmad med frugt.. Vi køber, så vidt det er muligt, økologisk. Måltidet kan bestå af grovbrød, rugbrød med frugt eller andre lækkerier.

Vi har frugtordning, hvor der betales 150 kr. pr. kvartal - januar, april, juli og oktober.

I Syrenhus skal indbetaling ske til Reg:3565 konto nr:3565848895

Fødselsdag

Vi holder gerne barnets fødselsdag i institutionen, hvor forældrene er meget velkomne til at deltage. Vi vil gerne opfordre til at fødselsdagsbarnet har noget sundt med til uddeling, det kan være boller, mad, frugt osv. Nogle forældre har lyst til at invitere barnets gruppe hjem til fødselsdag. Dette aftales med stuens personale, gerne ugen før. Her opfordrer vi også til at traktementet er sundt, fx behøver børn ikke at få slikposer.

Legetøj

I Skovinstitutionen må børnene gerne medbringe legetøj hjemmefra, da vi ved det kan lette overgangen fra hjem til institution. Det kan væe trygt at have en bamse, bil eller andet med hjemmefra. Der må ikke være nogen form for batterier i, og det skal kunne tåle at blive leget med. Børnene ved at det er på eget ansvar og at de selv skal passe på deres legetøj. Hvis vi skal gå og lede efter forsvundet legetøj går tiden fra børnene. Børnene bliver opfordret til at lægge deres legetøj ud i deres kasser, når det ikke er i brug. 

Lukkedage

I Odsherred Kommune har vi lukkedage. Det er

  • den 24. december
  • dagene mellem jul og nytår
  • de tre dage op til påske
  • dagen efter Kr. Himmelfart
  • Grundlovsdag

Der vil være en institution som har nødåbent. Hvis I har brug for nødåbningen, skal i give os besked senest 6 uger før. Det skal understreges at der kun er nødåbent for forældre, som absolut ikke har andre muligheder.

Mad og sundhed

Vi har arbejdet løbende med at finde ud af hvad sundhed betyder for os. Udover den sunde økologiske kost lægger vi vægt på frisk luft, bevægelse, nærvær, legetøj uden gift osv.

M​adpakke og drikkedunk​

Madpakketid er en vigtig tid på dagen, det er en hilsen hjemmefra og alle kan lide at hygge sig med maden. De voksne spiser sammen med børnene. Da vi ofte spiser ude er det vigtig at der er madder som selv små kan håndtere. Hvepsene er særlig glade for søde sager fra madpakkerne! Vi opfordre forældrene til at åbne osthaps, mælkesnitte m.m. hjemmefra. I Syrenhus bruger vi drikkedunke med tydelig navn på. Drikkedunkene skal fyldes med koldt vand hjemmefra, det tager lang tid for os at fylde alle dunkene, når vi skal ud af huset. Drikkedunkene bliver selvfølgelig genfyldt når de er tomme. I afd. sct. georgsgården har vi kopper som vi drikker af når vi er hjemme i institutionen. Når vi skal på tur, har vi drikkedunke med tydeligt navn på, med på turen.

Sociale Medier

 

Tøj

Husk vi er alle ude hver dag og er glade for at eksperimentere, så det kan ikke undgås at vi bliver mudrede og våde. Tag derfor rigeligt tøj med til de forskellige årstider. Alle børn skal have skiftetøj med, hvis uheldet er ude (undertøj, bukser, bluser, strømper osv.) og der er altid brug for gummistøvler og regntøj. Det er en god idé at der er navn i børns tøj m.m.

Udmeldelse

Udmeldelse kan ske med en måneds varsel ved henvendelse til pladsanvisningen.

Åbningstid

Afd. Syrenhus har åbent mandag-torsdag kl. 6.00-17.00 og fredag kl. 6.00-15.30

Afd. Sct. Georg har åbent mandag-torsdag kl. 6.30-16.30 og fredag kl. 6.30-15.30